VEPŘOVÝ BŮČEK PEČENÝ VCELKU NA GRILU

SUROVINY:
1) 1,5 kg vepřového bůčku s kůží
2) 5 stroužků česneku
3) 2 lžíce hrubozrnné hořčice
4) 1 lžíce medu
5) 2 lžičky soli
6) 1 lžička mletého pepře
7) 1 lžička sladké papriky
8) Čerstvý rozmarýn
9) Olej
 
POSTUP:
1) Bůček zlehka nařežte na kůži do mřížky.
2) Smíchejte prolisovaný česnek, hořčici, med, sůl, pepř, papriku a trochu oleje. Touto marinádou maso potřete a nechte alespoň 3 hodiny (ideálně přes noc) odležet v lednici.
3) Gril si připravte na nepřímé grilování, ideálně s víkem. Bůček položte na rošt kůží nahoru a grilujte přibližně 2,5 až 3 hodiny při 150–160 °C.
4) Ke konci zvyšte teplotu, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
5) Nechte maso pár minut odpočinout, nakrájejte a podávejte například s domácím chlebem a křenem.
 
Tip od nás: Pro ještě výraznější chuť můžete do marinády přidat trochu sojové omáčky nebo špetku chilli.
Dobrou chuť!
Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané